A kitchen story

Bli med inn i kjøkkenet og spisestua i "Palett Lykkehjul"

Velkommen tilbake til Bergen, nærmere kjøkken og stue. På Nyborg er paletten naiv, soft og leken! Her er det godt å bo for Trond, Live og to små barn. De dempede pastellene er akkompagnert av noen små, frekke primærfarger eller dypere toner noen steder, og summert blir paletten interessant og spennende. Og allrommet, det er dempet rosa.

Fargen heter 6043 Lys Marmor, en lys, varm og dempet rosatone.

-Vi hadde lyst på en rosafarge med tydelig farge og varme i hovedetasjen. Butinox sin farge, Lys Marmor, er helt perfekt, forteller Live.

6043 Lys Marmor har den spesielle egenskapen at den tåler nesten alle slags farger. I utgangspunktet er det en sofistikert farge som gjør klassiske hjem enda finere, men så er den også like fin om du vil leke deg med farger og skape et hjem med energi, lekenhet og personlighet, slik de helst vil her i huset.

Stolene rundt bordet er malt i våre nye farger 6051 Lys Aprikos, 6053 Pistasje og 5971 Sløret Safir.

Stoler og bord i treverk kan males med  BUTINOX STILFULLT TREVERK, en malingsserie spesialtilpasset innvendig panel, dører og vinduer. Malingen er slitesterk, god dekkevne og har ekstrem heft og tørker raskt. Den trenger ingen grunning, og kan males direkte på innredninger som det er gjort her.

 

Bordet er malt i vår nye lillatone 5638 Fiol. Trekket til stolen har Live satt på selv.

Når du skal male er det ikke det samme hvilken maling du velger. På vegger og tak hos Trond og Live er det malt med BUTINOX PREMIUM MATT, som er vår matteste maling.

Du kan bruke denne malingen i alle rom, og den er super å male med.  Bruk den på både gips, plater, panel og lister. Rett og slett over alt. Den er sperrende, så om du har gulnede vegger eller kvist, kan du male rett på. I tillegg kan den vaskes, slik at den egner seg godt på kjøkkenet.

Nykommeren 6053 Pistasje er frisk og sart på en gang. Ha den på veggen eller på detaljer som her, om du ønsker en snill, vennlig grønntone. 5971 Sløret Safir, en fantastisk blåtone om den får boltre seg i riktig miljø. Aller finest er den på detaljer, dette er en kulørsterk farge, men man skal ikke kimse av å få den opp på alle fire vegger på soverommet heller.

Veggene i både kjøkken, spisestue og allrom er malt i 6043 Lys marmor. Dette er en avdempet lys rosa, med hint mot fersken. Live liker at Lys Marmor er lite kulørsterk og akkurat passe nøytral, så den også tåler mange andre farger.

-Jeg elsker kontrasten når jeg tilsetter sterke farger som for eksempel knallblått mot Lys Marmor sier hun.

Den dempede rosatonen fungerer nydelig mot utrolig mange fargenyanser, men pastellene er selvsagt ekstra lekker til. Lives stil er leken og personlig. Mummikoppene og mammakoppen fra morsdagen får stå fremme i hylla, og overalt er det små overraskelser som gjør at man trekker på smilebåndet.