«Nytt» bad uten å bytte fliser

Se den store forandringen - så enkelt fikk Tina "nytt" bad.

Hemmeligheten? Forny de gamle flisene og baderomsinnredningen med et par strøk maling.

Å renovere badet kan fort koste deg flere hundre tusen kroner. Med disse grepene pusset Tina det opp for en brøkdel av prisen.

– Dette er absolutt noe alle klarer på egen hånd. Det er enkelt og du trenger ingen erfaring på forhånd, sier Tina Akerholdt som bor i Tønsberg med samboer og to barn. De siste årene har de gjennomført flere oppussingsprosjekter i familiens enebolig. Ønkser du å se mer, heter hun @tina_akerholdt på Instagram.

 

ETTER

Hva er gjort?

Den største endingen ligger de nymalte flisene og baderomsinnredningen, som er dekket med Trestjerner Gulvmaling Premium i fargen 5867 From, en sotet kjølig beigetone. Trestjerner Gulvmaling Premium er i en herlig silkematt glans, som gir en soft og elegant finish.

I tillegg har familien satt opp spiler på veggen på veggen bak vasken, og malt metalldetaljene på dusjveggene med Quick Bengalack. Lekkert, ikke sant?

Minimale kostnader

– Badet var utdatert og passet ikke stilen til resten av huset, men det var fullt funksjonelt. Det var verken fukt eller skader, sier hun.

 Å bytte ut flisene er dyrt. Veldig dyrt. Det innebærer ofte et besøk fra både elektriker og rørlegger, samt masse materialer som nye fliser og membran. En typisk prislapp for renovert bad er mellom 25.000 og 30.000 kroner per kvadratmeter.

– Da var valget enkelt. Med denne prosessen fikk vi følelsen av å ha et nytt bad med minimale kostnader, forteller Tina mens hun viser frem det nyoppussede badet.
Fra et bad som føltes litt «nedstrippet», er rommet nå varmt og lunt, og det føles også større enn før.

Trestjerner Gulvmaling Premium på badet

De nesten 20 år gamle flisene på badet har fått nytt liv.

Hele badet har nå fått et solid ansiktsløft, med eldre fliser som nå nesten ser ut som nye.

– Det var den beste delen av jobben. Trestjerner Gulvmaling Premium gir en kjapp oppgradering av gulvet uten at det trenger å koste så mye. Det er mange farger å velge mellom og fordelen er at malingen kan blandes i den fargekoden du ønsker, sier Tina.

Best i test maling. Baderomsinnredningener også malt med Trestjerner Gulvmaling Premium i fargen 5867 From.

Testvinner

– Trestjerner Gulvmaling Premium ble best i test av 14 gulvmalinger i KIWA testrapport på slitestyrke og ripefasthet i tillegg til at den har veldig god vannfasthet. Derfor kan den benyttes i våtrom, slik Tina har gjort, sier malermester Thor Ingar Røneid, som er teknisk servicesjef hos Scanox.

Malermester Thor Ingar Røneid legger til:

– Unngå å male fliser i området som er rett under rennende vann, som for eksempel dusjen. Vedvarende fuktighet kan gi skader på finishen. Har du dusjkabinett eller egen dusjsone kan du fint male flisene ellers på badet.

Trestjerner Gulvmaling Premium i fargen 5867 From, en sotet kjølig beigetone.

Unødvendig å rive

Tina sier hun brukte cirka en uke på hele oppussingen av badet, men at det var et kveldsprosjekt som ble utført etter jobb og aktiviteter med barna.

– Den store fordelen med Trestjerner Gulvmaling Premium er at den bare har fire timers tørketid før du kan male over på nytt. Derfor rakk jeg to strøk på veggene en kveld og to strøk på gulvet kvelden etter, sier hun.

 

 

Badet har fortsatt lang levetid - samme maling på fliser og baderomsinnredning.

Slik gjennomførte Tina prosjektet

• Gulvet ble grundig vasket med Trestjerner Gulvrens for å fjerne alt av kalk, fett og smuss.
• Alt av akryl og silikon på flisene ble skrapet vekk og erstattet med overmalbar tec 7. Flisene ble grunnet med to lag Trestjerner Sperregrunning.
• Flisene på vegger og gulv ble så malt med to strøk Trestjerner Gulvmaling Premium. Denne malingen ble også brukt på møblementet som fikk samme farge og finish som vegg og gulv.
• Resten av de slette veggene ble malt med Butinox Premium Matt i samme farge som flisene.
Disse produktene brukte Tina
• Trestjerner Gulvmaling Premium (farge 5867 From (S3005-Y50R))
• Trestjerner Gulvrens.
• Butinox Premium Matt til slettvegg.
• I tillegg fornyet Tina metallister og beina på innredningen med sort universalmaling fra Quick Bengalack. Dette ga detaljene et løft og fikk strammet opp rommet og gir rommet karakter til spiler og den beige flaten. Hvordan spraye dørhåndtak, eller fornye detaljer med Quick Bengalack, kan du lese mer om her.

Resultatet av oppussingen er et lyst, varmt og delikat familiebad som passer inn i det flotte hjemmet til Tina Akerholdt med instagramkontoen @tina_akerholdt.