Malingen som gjør det enklere å male taket

Gjør takmalingen selv og få et proft resultat! Nye Butinox Superdekk TAK gjør det enklere å lykkes i jobben med å male taket.

En super egenskap ved Butinox Superdekk TAK, er at dekkevnen er svært god sammenlignet med andre takmalinger i markedet.

Det heldekkende resultatet er selvfølgelig viktig, men dersom takmalingen også er enkel å påføre selv, er det lettere å faktisk sette i gang med jobben.

Enklere å male taket enn å vaske

Alle tak vil etter noen år bli misfarget. Selv om røyking inne ikke er så vanlig som før, er det andre kilder til misfarging, slik som støv, forurensning utenfra samt sot fra peis og levende lys. Og alle som har prøvd, vet hvor vanskelig det er å vaske taket uten at det blir striper og skjolder. Som oftest er det faktisk mindre arbeid og bedre resultat ved å gi taket et strøk maling eller to.

Det skal også nevnes at kravene til jevne og fine tak er blitt større enn før. Nå foretrekkes store vindusflater med mye dagslys som får alt til å synes. I tillegg er det mer vanlig med slette tak og mindre bruk av taklister. Det gjør at kravet til takmalingen er viktigere – da det ikke er lett å skjule feil og skjolder i taket.

Heldekkende resultat uten skjolder

Butinox Superdekk TAK gjør det enklere å lykkes med å male takene hjemme. Allerede etter ett strøk får du et godt resultat dersom underlaget er lyst fra før av. Tar du to strøk får du et suverent, jevnt og heldekkende resultat uten skjolder. Takmalingen er i tillegg helmatt fra alle vinkler i rommet.

Skulle du være uheldig å lage et merke i taket vil du også få flott finish ved flekking av taket med denne takmalingen.

Du maler taket på noen timer

Å male taket trenger ikke være så tungt og vanskelig som du kanskje frykter.
Har du riktig utstyr og god maling får du gjort unna takmalingen på en kveld. Butinox Superdekk TAK har rask tørketid og lite lukt, så du kan ta i bruk rommet med en gang taket er malt.

Lite søl når du maler

Du har kanskje en opplevelse av mye drypping og søl etter å ha malt taket tidligere. Med den nye, heldekkende og fyldige takmalingen fra Butinox vil du erfare at det er lite sprut fra malingsrullen.

Velg mellom 19 lyse farger

Butinox Superdekk TAK kan brukes på både gipsplater, puss, betong, sparklede flater, trefiberplater og tidligere malte underlag. Selv om mange velger helt hvitt tak, kan en annen lys nyanse gi rommet et løft. Takmalingen kan brekkes i hele 19 lyse nyanser.

Slik maler du taket -4 enkle tips

Slik gjør du det enkelt å lykkes med Butinox Superdekk TAK:

  1. 1. Tørrmopp taket med en mikrofiberklut. Skulle du ha mye skitt i taket, vask taket med TreStjerner Gulvrens for å fjerne skitt og fettlag.
  2. 2. Masker lister/vegger og legg plast over lamper, hyller, gardinbrett etc. Bruker du samme farge og glansgrad på både taklister og tak, får du en pen helhet.
  3. 3. Bruk malingsrulle med forlengerskaft. Ha så mye maling på rullen at den ikke går tørr. Med rolige bevegelser, start innerst mot veggen og mal utover i lange drag i cirka to meters bredde. Med god overlapp mellom hver rullebredde unngår du skjøter. Mal gjerne med lysretningen i rommet. Da er det lettere å se hvor du har malt.
  4. 4. For et best mulig resultat, anbefaler vi to strøk med Butinox Superdekk TAK.

Visste du at….

Malingsspann fra Butinox er laget i 60 prosent resirkulert plast? Tomme og tørre plastspann kan leveres med vanlig plastavfall, men husk å ta av hanken først.

Flere tips og råd

Vask før du maler

Husk alltid å vask flatene før du skal male. Da får du bedre malingsheft og sluttresultat. Butinox Interiørvask er et spesialvaskemiddel til forbehandling av vegger før maling. Den fjerner fett- og såperester.

Butinox gjør sparkling lettere

Ønsker du stilfulle slette vegger, enten du har en vegg med strie som har sett bedre dager, eller har du fornyet veggene med nye gipsplater? Nå kan du bruke én og samme sparkel til hele jobben.

Butinox Superdekk TAK